big-data-tunnel-500x230

Big Data Value Center

Het Big Data Value Center is een fysieke plek in Almere waar vanuit een sector-overstijgend en interdisciplinair perspectief wordt gewerkt aan nieuwe waarde door creatief met verschillende datasets te werken.    Lees verder...

05B Philips MRI SmartExam Personalities-37-500x230

Dutch Health Hub

De Dutch Health Hub is een vereniging waarin innovatieve big data oplossingen voor de healthcare worden aangeboden. Het is één van de initiatieven van Almere DataCapital. Naast deze hub worden ook andere hubs onderzocht: open data hub en de Dutch Plantbreeding Hub  Lees verder...

Letters collaboration isKenniscentrum

Hier vindt u rapporten, presentaties, artikelen, filmpjes over de Big Data uitdaging. Lees verder...kenniscentrum

Business-persons-hands

MKB Metropoolregio Amsterdam

Innovatie komt voornamelijk vanuit het MKB. Almere DataCapital helpt het MKB in Almere en de Metropoolregio Amsterdam Big Data toepassingen te ontwikkelen.   Lees verder...

shutterstock 117601147Nieuwe bedrijven

In het Big Data Value Center is ruimte over voor nieuwe bedrijven. Startups en bedrijven die bezig zijn met oplossingen voor het omgaan met grote datasets in de dagelijkse praktijk. We hopen dan gelijk op een mooie kruisbestuiving. Er zijn al enkele bedrijven gevestigd. Lees verder....

Graduation-hatOnderwijs

Kennisontwikkeling over (big) data analytics en visualisatie is voor de ontwikkeling van werkgelegenheid op het terrein van big data toepassingen ongelofelijk van belang. Daarom hebben wij intensief contact met onderwijsinstellingen in de regio. Onze belangrijkste partner is Hogeschool Windesheim.  Lees meer....

Engeland krijgt Alan Turing-instituut voor Big Data

Alan-Turing-Receives-pardon-probe-into-death-urgedEngeland krijgt een onderzoeksinstituut voor Big Data en dat wordt genoemd naar wetenschapper Alan Turing. Dit heeft de Britse minister van Financiën bekendgemaakt bij de presentatie van zijn begroting. De medewerkers van het Alan Turing Institute gaan zich richten op de techniek achter Big Data. Het gaat dan onder andere om het verzamelen, ordenen en analyseren van die grote hoeveelheden data. Het instituut kan voor de komende 5 jaar rekenen op een subsidie van 42 miljoen pond sterling.

Publiek-private samenwerking
De overheid geeft subsidie op voorwaarde dat de publieke ook een duit in het zakje doet. Universiteiten mogen meedoen aan een aanbesteden voor de bouw en inrichting van het nieuwe instituut.

Nationale DenkTank zoekt maatschappelijke ingenieurs

downloadDe Nationale DenkTank zoekt twintig jonge academici en promovendi om gedurende vier maanden aan visionaire, creatieve én praktische oplossingen voor een urgent maatschappelijk probleem te werken. Het centrale thema is Big Data. Hoe kunnen we Big Data gebruiken om Nederland nog beter, duurzamer of veiliger te maken? En wat is er nodig om dat te realiseren – van motiveren van talent tot waarborgen van privacy en instemming door burgers?

Lees meer...

Metaalunie & Big Data

foto 3 5Op maandag 17 maart kwamen leden van de Metaalunie bijeen in het Big Data Value Center voor een informatieve middag over Big Data. De metaalbedrijven uit het MKB werden door een compacte en enthousiaste groep vertegenwoordigd. Er was daarom veel ruimte voor interactie en het stellen van vragen. De middag bestond uit informatieve presentaties en een discussieronde. We blikken terug op een geslaagde middag.

Lees meer...

Blog: Nederland nog niet klaar voor social Big Data

henk2Een essentieel element binnen organisaties, maar ook binnen de hele samenleving, is vertrouwen. Door vertrouwen en het gevoel van veiligheid is er ruimte voor creativiteit en innovatie. Dat vertrouwen is er nu niet.

Lees meer...

TNO Big Data innovaties

SMDFTNO heeft een compact boekje ontwikkeld waarin een steekproef uit alle data-gedreven innovaties staan die TNO uitvoert. Volgens TNO heeft Big Data een verbindend karakter. Door een aantal innovaties uit het onderzoeksprogramma op het gebied van Big Data uit te lichten, willen zij laten zien dat data-gedreven innovatie ook in de maatschappij een verbindend karakter kan hebben. In dit artikel hebben we een samenvatting gemaakt van de meest inspirerende cases.

Lees meer...

25 maart workshop security door Ultimum

slotje1Omdat IT security zeer belangrijk is in deze tijd organiseert Ultimum een workshop Security. Hier komen alle aspecten van hacking en IT Beveiliging aan bod. Deze workshop word gegeven door de OSCP security specialist van Ultimum op dinsdag 25 maart in Almere. Graag nodigen wij de bedrijven in Almere uit om aan deze workshop deel te nemen.

Lees meer...

BDVC op het Ngi-NGN jaarcongres

Ngi-NGNHet Big Data Value Center was op 6 maart met 2 sprekers aanwezig tijdens het eerste gezamenlijke jaarcongres van Ngi-NGN. De Creative Campus Almere verwelkomde een groep van ruim 200 ICT-ers op haar locatie.

Lees meer...

Start-up Endeavour Media in Big Data Value Center

postzegel-Golden-EarringEndeavour Media richt zich op het ontwikkelen van technologische oplossingen die de digitale wereld verbinden met de wereld om ons heen. Hierbij spelen smartphones en apps een centrale rol. Endeavour Media is ooit ontstaan als innovatieproject bij de innovatieafdeling van Joh. Enschede Security Print in Haarlem. Het begon met de 'postzegel die muziek maakt' van Golden Earring. De activiteiten van het nieuwe Almeerse bedrijf Endeavour Media blijven ook in Amsterdam niet onopgemerkt. 

Lees hier het verhaal.

Lees meer...

Doorbraakproject Big Data

download 21Vorig jaar november werd op het ECP jaarcongres het ICT doorbraakproject Big Data aangekondigd. Eind januari is dit project formeel van start gegaan en heeft Eric van Tol, aanjager van het doorbraakproject, zijn plannen voor de strategische klankbordgroep – bestaande uit vertegenwoordigers van onder meer VNO-NCW, TNO, Nederland ICT, de Europese Commissie, de top van het ministerie van Economische Zaken en het UWV – ontvouwd. Het doorbraakproject is een publiek-private samenwerking waarbij o.a. het Big Data Value Center, ECP, TNO en het Netherlands eScience Center als kernpartners nauw betrokken zijn. 

Lees meer...

Pagina 1 van 2

Volg ons op Twitter

Agenda

April 
 22 Immovator: Technology Update: Big Data visualisatie 
24 SURFsara: Innoveer met ICT: Rekenkracht voor uw bedrijf
24 DataDonderdag
Mei  
8 ECP: Seminar Big Data: Lang niet altijd een privacy issue
22

Big Data Café

Juni

 

2

Data-driven visualization symposium - eSciences Center Amsterdam